1826 Locust Street, Bainbridge, GA 31717 +1 (212) 269-1000 support@example.com

WebDesign si optimizare SEO

logo absolut web expert 99a

Promovare prin backlink

Intrebari web design si promovare

Aici avem intrebari frecvente din web design si promovare site

Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale clientilor

Daca ai nelamuriri consulta sectiunea de mai jos. Poti gasi aici raspunsuri la intrebarile tale.

Ce este un nume de domeniu ?

"Pe romaneste spus" un nume de domeniu este chiar numele site-ului tau. In cazul nostru numele domeniului este absolutweb.ro ! Un nume de domeniu poate fi cumparat "pe viata" sau inchiriat pentru o anumita perioada de timp. Nu trebuie sa-ti faci probleme legate de achizitionarea/inchirierea lui intrucat ne ocupam noi de acest aspect.

Cat costa un domeniu web ?

Pretul unui domeniu .ro este in acest moment la rotld.ro de 51,26 USD + TVA. Plata domeniilor .com/.net/.org/.info se face anual la preturi intre 8EURO - 15EURO.

Ce domeniu sa-mi aleg ? .ro sau .com ?

Daca publicul tau tinta este din Romania iti recomandam sa alegi un nume de domeniu cu extensia .ro iar daca este din afara tarii este indicat sa folosesti un domeniu cu extensia .com

Care sunt costurile implicate in realizarea unui website ?

Exista 3 costuri implicate:

Achizitionarea numelui de domeniu

Daca nu ai inca un nume de domeniu achizitionat atunci, pentru a putea avea un website, va trebui sa-ti cumperi unul.
Pretul domeniilor .ro este in acest moment la rotld.ro (INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ ) 51.26 USD +TVA. Domeniile .com/.net/.org/.info se platesc anual la preturi intre 8€ si 15€. Nu trebuie sa-ti faci griji de unde trebuie achizitionat domeniul intrucat ne ocupam noi de tot.

Realizarea website-ului

Exista cativa factori care afecteaza costul unui website. In principal pretul de realizare al unui site web depinde de:

  • marimea site-ului;
  • tipul site-ului (daca e un site de prezentare sau de vanzari online (e-commerce));
  • grafica site-ului;
  • cerintele (specificatiile) de implementare


Daca optezi insa pentru o varianta clasica de site de prezentare (CLASIC SMALL), optimizat pentru tableta si mobil, pretul este unul foarte mic. [ Solicita oferta ]

Gazduirea website-ului (hostingul)

Pentru orice site realizat de noi oferim gazduire gratuita un an. Deci nu te costa nimic.

In cat timp se poate realiza un website ?

Timpul de realizare depinde de marimea website-ului, complexitatea acestuia si nu in ultimul rand de termenul planificat de client pentru realizare.
Spre exemplu realizarea unui site clasic de prezentare dureaza, cu aproximatie, 3-10 zile.

Ce este hostingul ?

Dupa finalizarea website-ului, pentru ca acesta sa poata fi accesat de orice utilizator al Internetului trebuie postat pe un calculator specializat din retea numit server. Stocarea informatiilor site-ului tau pe servere specializate se numeste hosting sau gazduire web.

Pot gazdui site-ul pe computerul personal ?

Poti. Dar din nenumarate motive nu este o solutie foarte buna. Iti recomandam sa folosesti un serviciu de gazduire specializat, cu atat mai mult cu cat iti oferim gazduire  profesionala pentru site-urile realizate de noi. In plus, astazi gazduirea este foarte ieftina, prin urmare nu merita toata bataia de cap data de administrarea unui server web.

Pot sa-mi administrez singur(a) site-ul ?

Bineinteles ! Toate site-urile noastre dispun de un sistem de administare (CMS - Content Management System) prin care vei putea sa-ti administrezi oricand informatiile: text, poze, bannere, clipuri video, etc

Pot vedea cati vizitatori intra pe site ?

Sigur ca da. Atasam fiecarui site un sistem de monitorizare prin care poti urmari traficul, paginile vizualizate de vizitatori, cuvintele cheie folosite (daca site-ul este accesat prin intermediul motoarelor de cautare), si multe alte informatii utile.

Vreau sa realizez un site web. Care e procedura ?

In primul rand contacteaza-ne (prin telefon/email sau prin intermediul formularului de contact) pentru a ne da detalii despre proiect. Pe baza datelor oferite vom estima pretul de realizare iar apoi:

  • vom intocmi contractul fiind valabil cu conditia achitarii unui avans sau integral.
  • iti vom emite factura fiscala de avans sau intergral
  • implementam/finalizam proiectul
  • emitem factura finala pentru diferenta daca estimarile sunt mai mici.
  • lansam website-ului

 

Un website profesionist nu este un simplu moft. Iar în ziua de azi, site-ul este primul element de legătură (de cele mai multe ori) între client și afacerea ta. Așadar, înainte de a-ți realiza un site, ar trebui să ai bine întipărite în minte câteva idei de bază. Care sunt întrebările pe care ar trebui să ți le pui înainte de a contacta o firmă de web design

Specialiștii AbsolutWebn au luat în calcul experiența lor, însă mai ales întrebările pe care le primesc cel mai des de la clienți, iar astfel au realizat un top al acestor întrebări. Haideți să le urmărim împreună!

Ce intrebari să ți le pui înainte să-ți realizezi un website profesionist

În momentul în care începi o afacere ai cu siguranță un scop bine definitivat. Acest scop va trebui să se regăsească în fiecare canal de promovare folosit de tine. Așadar, prima întrebare pe care ți-o poți pune când vrei un site pentru afacerea ta este următorarea: 

1. De ce am nevoie de un website profesionist și ce doresc să fac cu el? 

Trebuie să ai un scop bine determinat pentru ca site-ul tău să fie unul cu adevărat profesionist, care să convertească. Trebuie să știi ce vrei să faci cu acest site, cum ar trebui el să funcționeze și ce pași trebuie să faci pentru a ajunge la rezultatele scontate. 

Imediat când te gândești la o afacere, primul lucru la care te gândești este NUMELE. Ce nume are afacerea ta și ce reprezintă acesta? Astfel, următoarea întrebare cu privire la website-ul tău este legată de acest detaliu. 

2. Ce nume va avea site-ul meu? Este disponibil domeniul pe care doresc să îl aleg? 

Domeniul este un element extrem de sensibil atunci când realizezi un website. Trebuie să observi dacă acesta este liber, însă trebuie să știi exact cum să-l alegi. El trebuie să fie reprezentativ pentru afacere, trebuie să fie scurt și ușor de memorat de către utilizator și trebuie să fie ușor brandabil. Există anumite criterii după care să-ți alegi un domeniu. Le poți descoperi aici. Alte detalii despre controlul și administrarea unui domeniu găsești și aici.

Ce alte întrebări poți să-ți pui când realizezi un website profesionist?

3. Ce servicii de hosting aleg pentru a-mi susține site-ul online? 

Aceasta este o altă întrebare extrem de importantă. Un hosting de calitate are anumite caracteristici specifice, iar un client nu va avea, de obicei, expertiza tehnică necesară pentru a le identifica pe acestea. Pentru a ști cum să alegi un hosting profesionist pentru site-ul tău, citește partea a doua din acest articol.

SFATUL BABUINILOR: Un hosting dedicat nu înseamnă neapărat un hosting profesionist! 

4. Ce CMS să aleg pentru site-ul meu? 

Acest lucru depinde foarte mult de prima întrebare. Care este scopul site-ului? Pentru un website profesionist cât mai ușor de administrat, recomandarea este să alegi WordPress. Avantajele WordPress îl poziționează ca fiind unul dintre cele mai îndrăgite sisteme de administrare conținut, cu nota 8/10.

Poți, de asemenea, să alegi o soluție mai complexă și să-ți construiești o platformă personalizată. Poți alege și un CMS precum Drupal sau poți solicita multe alte variante. 

5. Ce culori voi folosi pentru site-ul meu?

Pentru a-ți răspunde la această întrebare, este neapărat să ai câteva cunoștințe despre psihologia culorilor în Branding. Iar noi îți putem recomanda în această direcție următorul articol: alegerea culorilor unui website profesionist. De asemenea, poți vedea aici și 5 culori pe care nu te sfătuim să le folosești în componența site-ului tău.

Importanța conținutului unui website profesionist

6. Conținutul site-ului meu este unul profesionist? Cât de important este textul? 

Îți propunem un experiment: 

Realizează un Landing Page de test cu o grafică extrem de simplistă. Poți folosi chiar o pagină albă, fără nicio culoare. Scrie un text extrem de atractiv (cu ajutorul unui copywriter) și plasează-l pe site. Vezi ce se întâmplă. Va funcționa site-ul? Va vinde produsul prezentat în text? 

Apoi realizează site-ul tău extrem de bine construit, cu o schemă profesionistă de culori și cu o grafică foarte atractivă, dar fă un test, lansându-l fără niciun cuvânt pe el. 

Va vinde oare? 

Noi te asigurăm că NU! Importanța textului este crucială pentru un site. Tocmai de aceea, la AbsolutWebn ne ocupăm de acest aspect cu ajutorul unei echipe specializate în copywriting și content writing. Toate textele clienților noștri sunt realizate de la zero, pe baza cercetărilor și pe baza principiilor de bază din Copywriting. 

7. Site-ul meu se vede corect pe orice browser web?

Adaptabilitatea site-ului este incredibil de importantă în ziua de azi. Site-ul tău trebuie construit în așa fel încât să fie vizibil pe orice browser, dar mai ales să fie adaptabil și pe mobil și pe tabletă sau alte dispozitive. 

De ce sunt atât de importante telefoanele în web design? De ce site-ul nostru trebuie să fie mobile friendly? 

Pe lângă faptul că peste 70% din traficul de pe website-uri vine din surse mobile, iată o imagine reprezentativă pentru părerea americanilor despre smartphone. 

8. Site-ul meu este SEO friendly?

Știi și tu că îți realizezi un website profesionist degeaba, dacă acesta nu apare pe prima pagină în Google. Peste 90% din persoanele ce stau online iau decizia de cumpărare verificând doar prima pagină. Așadar, investiția în SEO ar trebui să fie un punct extrem de important în discuțiile tale cu firma de web design

9. Cum îmi voi promova site-ul?

Această întrebare reprezintă practic cea mai complexă întrebare pe care puteai să ți-o pui cu privire la site-ul tău. Ea are un simplu răspuns: o strategie completă de online marketing și social media.

Ce înseamnă o strategie de Online Marketing?

Aceasta înseamnă să gândești pas cu pas canalele pe care dorești să comunici, să vezi ce anume vrei să spui și să adaptezi mesajele conform audienței și specificului fiecărui canal online. 

Câteva sfaturi de la babuini pentru a te putea promova online găsești aici, aici și aici.

Iar ultima întrebare, după atâta efort, este următoarea: 

10. Eu cum cuantific toate rezultatele site-ului meu? De unde știu că toate aceste activități mi-au adus rezultate

Răspunsul la această întrebare este unul singur și poartă numele de Google Analytics. Prin intermediul acestei platforme vei putea afla tot ce se întâmplă în spatele site-ului tău. Vei ști cine intră pe site-ul tău, ce face pe platformă și cu ce te ajută pe tine activitatea lui.

Vei ști ce să testezi, cum, prin ce instrumente și cum să îmbunătățești site-ul tău pentru a te bucura cu adevărat de un website profesionist.

NU uita sa pui intrebari !

Noutăti pe email