DESIGN

Ideile sunt radacinele creatiei.
Punem in practica ideea dvs., realizam machete grafice care sa transmita eficient mesajul publicitar, pe diverse suporturi: afise, pliante, brosuri, cataloage, mape de prezentare, printuri de mari dimensiuni, materiale publicitare promotionale variate (pixuri, brichete, tricouri, baloane, obiecte de birou, geci, etc)

“Pentru că inspirația e cheia care deschide talentul și-l lasă liber să zburde.” Inspirația. Cea mai importantă resursă a unui designer, care nu-i prisosește niciodată, și în lipsă, nivelează totul în formate standard. Motorul care extinde creativitatea, pornește motivarea și stârnește pasiunea, magnetismul care îi face lumea să se învârtă și munca să se aștearnă vibrând în perfecțiune aleasă. Când ai inspirație toate-ți merg. Totul curge, subțire sau năvalnic, prin mâna ta elastică, unealtă a voinței divine și a talentului ancestral, care astăzi te-a găsit exact pe tine la masa de lucru. 

Și dacă Dumnezeu, universul, creatorul, zenul sau orice altă formă în care ți se deslușește sursa talentului, te uită, ziua scârțâie de dimineață și știi că ești cam singur pe drum. Însă nu rătăcit și fără indicatoare, pentru că uneori inspirația se lasă rugată și amăgită, și are nevoie de semne de interes care să-i contrazică impresia de neglijare și lipsă de apreciere.


De unde vin logo-urile?

Pentru civili, logo-ul e simplitate întruchipată-n ușurință finalizată la minut. De multe ori văzut la execuție ca o banalitate cu arome de notă de subsol, atârnată-n header. Două linii și o literă, un cerc înclinat asimetric, în culori violente sau suave, două coarne … un cap de cerb și ai scăpat. Dar să fie unice, semnificative și concentrate artistic.

Avizații știu însă că logourile se măsoară în săptămâni și se cern pixel cu pixel, pe idei filosofice și simboluri moderne sau mitologice, gândite și răzgândite până la perfecțiune. Pentru fiecare companie de succes de pe piață, cu un logo inspirat de care atârnă milioane în cifră de afaceri, au muncit, au gândit și au creat, cu răspundere și talent, oameni deștepți și foarte bine plătiți. Și dacă acum a ajuns și la tine provocarea sintezei în idei vizuale, cu rezultat de logo cu “lipici” și succes garantat în reprezentare.

Inspirație printre idei

Plin de inspirație de toate felurile Dribbble.com adună la un loc începători și avansați, inspirație tânără și aventuroasă, lângă idei mature și antrenate în timp, și în general, de tot felul și mai ales genul care te scoate din linie dreaptă, când crezi că lumea s-a sfârșit și avionul nu mai decolează.
Creat de Adobe în susținerea creativității, cu posibilitatea atașării de portofoliu personal și aruncarea de priviri fugare sau analitice pe creațiile celorlalți Behance.net te susține și el în idei cu mașină la scară. Indiferent că sunt expuse doar de dragul împărtășirii, sau în așteptarea unor critici și opinii constructive, materialele la care îți oferă acces sunt variate și stimulante, iar site-ul în sine mustește de surse de inspirație bine gândite.

Booooooom.com, atât de savuros încât este considerat “design porn” în lumea artiștilor. Stați liniștiți, e doar o expresie, totul e SFW (safe for work) și mai variat ca nuanțele curcubeului. Site-ul e o culegere de idei din mai multe domenii ale artei decât știi probabil să spui pe de rost, fără să-l întrebi pe Google.

De la creație la branding

Dacă ești la început de proces constructiv și vizezi crearea de branduri care să dea emoții concurenței, ia în considerare și Underconsideration.com ca sursă de inspirație și idei originale.
Cauți un site complex cu elemente de design care să te suprindă? Întinde-ți cortul la Campsite-studio.com și adună câteva idei diferite. Cu un nume foarte sugestiv Designspiration.net te introduce direct în pâine încă de la prima pagină. Dacă ești tentat de ceva mai exotic Designiskinky.net e un site ciudat ca un creier de designer, deci o să vă pliați perfect pe circumvoluțiuni.

Și dacă tot mai cauți, un român inspirat îi inspiră pe alții spre înălțimi boeme cu Designersgotoheaven.com. Cu un deget tremurător pe tastă ajungi pe Ffffound.com unde unele imagini sunt NSFW (not safe for work), dar îți aduce aminte că în numele designului și al creației, limitele sunt făcute doar pentru a fi depășite. Iar pentru alte bloguri inspiraționale create cu talent și dăruire, nu ocoli nici Mr-cup.com, Itsnicethat.com, Llgd.net, Reformrevolution.com. mr-cup
Idei flexibile pentru creații fixate pe hârtie
Designul de print profesionist poate fi uneori mult prea exact, obositor, plictisitor și enervant. Dacă te bântuie, sau ai de făcut un ambalaj în contur închis, o etichetă lipicioasă, o carte de vizită la patru ace sau un calendar ieșit din comun fără ieșire din tipar, îți facem noi turul de onoare prin resurse de ținut în plic pentru urgențe: Beastpieces.com, Identitydesigned.com, Serifsandsans.com și Thedieline.com, patru mușchetari pentru o cauză nobilă.
Typography, creativitatea dintre semnele standard
Muritorii de rând se încurcă de obicei din prima în grafica cuvântului, sau intuiesc vag la ce se referă prin prisma imaginii de ansamblu. Dar dacă vrei să te consideri designer, e o materie pe care trebuie să o mănânci pe pâine. Ca româna la bac, dreptul civil pentru avocați sau dedesubturile societății pentru sociologie.
La fel ca atomul de carbon în țesătura universului, typography este peste tot. În cărți, pe stradă, în scrisul tău de mână pe care ai uitat să-l apreciezi, în literele pe care le citești acum, tastate special pentru tine.
typeconnection
Are o istorie bogată și foarte îndepărtată, de pe vremea inventării scrisului, pentru că grija pentru formă a însoțit mereu grija pentru substanță. Sunt cărți întregi care tratează subiectul, preluat fără ezitare și în cadre de film, în Helvetica, turnat în cinstea fontului cu același nume. Pe un subiect atât de popular, resursele sunt mai mult decât numeroase. Te poți baza pe Absolutist.tumblr.com, pentru idei originale de typography sau doar posturi faine de pus pe Facebook. Și-n caz că te plictisești sau ai o după amiază cu destinația self-development ia-le la rând, încet și pe îndelete:
Aisleone.net Fontseek.info Friendsoftype.com Specimenism.com Typeconnection.com Hellohappy.org Upscaletypography.com
Webdesign între mofturi și idei efervescente Între agonie și extaz, printre clienți care nu știu ce vor, dar nu vor chiar ca tine și cei care te ghidează în detalii microscopice prin propria împărăție … nu ești singur. Ajutorul e pe drum și la dispoziție 24 din 24 la distanță de un click întrebător. Dacă nu le-ai folosit până acum, ți le punem pe tavă cu servire în stil bufet suedez:
Cssmania.com Awwwards.com Webcreme.com Bestwebgallery.com Mediaqueri.es Thebestdesigns.com Siteinspire.com Infografice inspirate informativ Și pentru că nu se poate fără vedeta ultimilor ani, care poate încântă prin utilitate și reacții, dar sigur te mai și încurcă în eforturi de design combinate alegoric cu informații utile, în formate hazlii sau impunătoare, conform modelului și destinației, nu te lăsăm să pleci fără un ultim ajutor sub forma de website cu idei extinse și disponibile pe profil Infosthetics.com. Și tot pentru că unde-s mulți puterea crește și ideile vin mai lesne în interacțiune cu realitățile altora, extindem lista în comment-uri și te invităm la contribuții noi și necuprinse, sau feedback propriu pe testarea celor de mai sus. Pentru că împreună suntem mai creativi.

Cele mai bune 16 galerii Web Design pentru inspiratie
13 Aug 2012, autor: LEC Academy
Galeriile de web design ofera designeri si dezvoltatori de inspiratie creatoare pe modelele proprii. Prin agregarea modelelor de top web design de pe internet, o galerie serveste ca un punct esential pentru a obtine acele rezultate de creatie care „curg”. In acest articol veti gasi cele mai bune si cele mai populare 16 galerii de web design, clasificate in ordinea numarului de voturi obtinute la un sondaj de opinie care a fost publicat la inceputul acestei luni.
16. Web Creme
Web Creme
Web Creme se apropie de aproape 4 ani de functionare si este una dintre cele mai mature galerii webdesign de pe internet. Site-urile sunt afisate cu miniaturi mari, astfel incat sa nu fie nevoie sa stati la distanta de 2 cm de monitor pentru a le vedea. Arhivele Web Creme pot fi filtrate prin utilizarea temelor colorate ale site-urilor.
15. Faveup
Fave up
Faveup este o galerie design de ispiratie care are CSS Websites, Flash Websites, Business Cards si selectie Logo. Este un excelent magazin non-stop pentru poftele de inspiratie de design.
14. CSSREMIX
CSS
Creat si administrat de New-media, designerul John Mills, CSSREMIX este o galerie web-design in miniatura care ofera unele dintre cele mai bune modele de design de pe internet. Abonandu-va la RSS veti putea obtine notificare ori de cate ori un proiect este prezentat pe CSSREMIX.
13. Design Shack
Design
Design Shack detine in prezent peste 1800 site-uri in galeria lor CSS. Daca considerati ca sunt prea multe, nu va agitati deoarece puteti filtra galeria in functie de culoare, tipul de aspect sau categorie (cum ar fi muzica sau Corporate)
12. CSSELITE.COM
CSS
CSSelite dispune de inalta calitate web design unde utilizatorii pot vota si comenta. Puteti confirma cel mai bun din categoria „cel mai bun „ pentru a vedea detaliile de top de pe CSSelite.com. Puteti deasemenea, daca doriti sa va abonati la RSS CSS elite pentru a fi anuntat de proiectele noi.
11. FWA
FWA
FWA, prescurtarea de la Favourite Website Awards este o galerie Flash care acorda un site pe zi pentru cel mai bun website Flash. Este un premiu ravnit de multi designeri Flash si castigatorii de obicei afiseaza insigna FWA pe site-ul lor castigator, ca un semn de prestigiu.
10. Pattern Tap
Pattern
Pattern Tap este o galerie excelenta pentru obtinerea de interfata design, model de inspiratie. La Pattern Tap veti gasi colectii de componente interfata site comune cum ar fi „breadcrumbs” si forme de inspiratie web.
9. Make Better Websites
Websites
Make Better Websites are o filosofie excelenta:” Noi vrem sa sprijinim o lume fara incalcarea vizuala a publicitatii de rahat”. Veti vedea o galerie de interfata curata lipsita de publicitate.
8. Smashing Magazine
Smashing
Smashing Magazine, prima publicatie online pentru designeri si artisti are o sectiune excelenta Showcase care prezinta colectii de inalta calitate si de design captivante. La Smashing Magazine veti gasi colectii mari de modele, taburi de navigare la mai multe colectii de nisa cum ar fi modelul site-lui de sport.
7. cssheaven.com
CSS heaven
CSSheaven.com este o galerie thumbnail-style. Ei marcheaza si clasifica intrarile astfel incat sa gasiti cu usurinta proiecte bazate pe cuvinte cheie sau categorii.
6. CSSline
CSS line
CSSline este un site mare pentru cei care doresc doar sa vada proiecte, designul site-ului este minimalist in moda, astfel incat sa va concentrati exclusiv pe proiectele prezentate. Ei marcheaza intrarile prin cuvinte cheie si culoare.
5. CSS Mania
CSS Mania
CSS Mania detine sute de site-uri de design, organizate in multe categorii pentru a gasi exact ceea ce cautati. Ei au de asemenea, un API pentru dezvolatorii care doresc sa interactioneze cu continutul CSS Mania.
4. DesignBombs
Design
Singura descriere necesara pentru DesignBoms este sloganul care citeaza site-ul :” Droppin Bombs All F**k’n day”.
3. The Best Designs
Design
The Best Designs dispun doar de modele de calitate care sunt impartite pe mai multe cuvinte cheie, utile pentru navigarea usoara si cauitarea site-urilor.
2. Best Web Gallery
Gallery
Best Web Gallery s-a bazat mai mult pe calitate decat pe canditate, chiar daca nu veti gasi sute de actualizari pe luna, ori de cate ori exista actualizari, ele sunt proiecte de cea mai buna calitate.
1. siteInspire
Inspire
Numarul unu pentru cea mai buna galerie de design, asa cum a fost votata de cititori, siteInspire gazduieste in prezent aproape 500 de proiecte de inalta calitate, care se pot sorta intr-o varietate de moduri. SiteInspire clasifica deasemenea, fiecare intrare cu meticulozitate, astfel incat este mai usor sa gasesti site-ul de design pe un anumit subiect.

 

 

Created by Web design, Realizare site, Platforma Magazin online . Web design,realizare site Suceava, Creare site magazin online & Optimizare SEO Bucuresti - Web design magazin online, strategii si optimizare SEO Iasi.