1826 Locust Street, Bainbridge, GA 31717 +1 (212) 269-1000 support@example.com

WebDesign si optimizare SEO

logo absolut web expert 99a

Promovare prin backlink

Anchor Text Optimization. Ghidul complet SEO 2023

Anchor Text Optimization. Ghidul complet SEO 2023

Optimizarea textului ancorat este un instrument puternic și indispensabil, capabil să propulseze site-urile web la noi culmi în 2023. Un studiu realizat în 2016 pe 16.000 de cuvinte cheie a relevat o corelație puternică între prezența linkurilor de ancorare text cu potrivire exactă și parțială și clasamentele Google.

 Sursa: Matthew Giannelis 

Textul ancora, adesea trecut cu vederea sau subestimat, este textul pe care se poate face clic într-un hyperlink. Acesta servește ca o punte între conținut și pagina legată, oferind un context valoros motoarelor de căutare cu privire la subiectul paginii de destinație.

Dezvăluirea textului de ancorare perfect necesită o urmărire neobosită de analiză și practică neclintită. În labirintul SEO, te invită o abordare sistematică și neclintită, promițând să deblocheze adevăratul potențial al site-ului tău.

Ce este Anchor Text?

Textul ancora se referă la textul pe care se poate face clic dintr-un hyperlink. Este textul vizibil și de obicei subliniat pe care utilizatorii pot face clic pentru a naviga la o altă pagină web sau la o anumită secțiune de conținut din aceeași pagină.

Un hyperlink de bază constă din trei părți — etichetele elementului ancora, un atribut rel="noopener” target="_blank" href și textul ancora. Pentru a include un hyperlink cu o etichetă de link în conținut, începeți cu o etichetă de ancorare de deschidere: <a>

În HTML (Hypertext Markup Language), textul ancora arată astfel:

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) se învârte în jurul textului de ancorare ca o componentă crucială care permite furnizarea de context, relevanță și informații despre link-uri sau pagini de destinație către motoarele de căutare. Pentru a optimiza clasamentele pe SERP-uri crescând în același timp vizibilitatea, proprietarii de site-uri trebuie să se asigure că folosesc texte ancora potrivite și descriptive pentru a lega conținut sau pagini de destinație.

Fundal – Anchor Text Use By Google

În 1998, Sergey Brin și Lawrence Page, creatorii Google, au publicat o lucrare de cercetare intitulată „Anatomia unui motor de căutare web hipertextual la scară largă”, care a prezentat abordarea lor revoluționară PageRank.

În cadrul lucrării de cercetare, autorii detaliază semnificația textului ancoră în procesul de clasare, afirmând:

„Motorul nostru de căutare tratează textul linkurilor într-un mod unic. În timp ce majoritatea motoarelor de căutare asociază textul unui link cu pagina care conține linkul, îl asociem și cu pagina către care direcționează linkul.”

Crearea textului de ancorare perfectă O schimbare de joc în SEO

Studiul atent și utilizarea intenționată a selecției textului de ancorare se pot dovedi a fi esențiale în deblocarea unei vizibilități mai mari, a clasamentelor îmbunătățite și, în cele din urmă, pentru a genera trafic de dorit către prezența dvs. online.

10 moduri de a crea textul ancora perfect

 • 1. Fii concis și descriptiv: creați un text ancora care reflectă cu acuratețe conținutul paginii legate. Utilizați un limbaj clar și concis pentru a oferi utilizatorilor o previzualizare a ceea ce se pot aștepta atunci când dau clic pe link.
 • 2. Folosiți cuvinte cheie relevante: încorporați cuvinte cheie relevante în textul de ancorare pentru a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă contextul și relevanța paginii legate. Acest lucru vă poate îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare pentru acele cuvinte cheie.
 • 3. Evitați expresiile generice : evitați textul de ancorare generic, cum ar fi „dați clic aici” sau „aflați mai multe”. În schimb, utilizați expresii specifice care oferă mai multe informații despre conținutul legat.
 • 4. Faceți-l natural: asigurați-vă că textul de ancorare curge natural în contextul textului din jur. Ar trebui să se citească fără probleme și să nu pară forțat sau deplasat.
 • 5. Păstrați consecvența: dacă faceți linkuri către aceeași pagină de mai multe ori în conținutul dvs. sau în pagini diferite, utilizați text ancora consecvent. Acest lucru poate ajuta motoarele de căutare să înțeleagă relația dintre paginile legate.
 • 6. Variați tipurile de text de ancorare : experimentați cu diferite tipuri de text de ancorare, cum ar fi cuvinte cheie cu potrivire exactă, cuvinte cheie cu potrivire parțială, termeni de marcă și expresii generice. Această variație poate face profilul dvs. de link să pară mai organic și mai divers.
 • 7. Luați în considerare experiența utilizatorului: gândiți-vă la cum va apărea textul ancora pentru utilizatori și dacă oferă informații valoroase. Utilizatorii ar trebui să aibă o idee clară despre ceea ce vor găsi atunci când dau clic pe link.
 • 8. Fiți atenți la lungime: păstrați textul de ancorare destul de scurt pentru a evita aglomerarea textului sau a-l face copleșitor din punct de vedere vizual. Pentru o lizibilitate optimă, urmăriți aproximativ 3-5 cuvinte.
 • 9. Utilizați linkurile interne: utilizați textul de ancorare în mod strategic pe site-ul dvs. pentru a conecta conținutul similar. Acest lucru poate ajuta utilizatorii să navigheze mai eficient pe site-ul dvs. și să îmbunătățească experiența generală a utilizatorului.
 • 10. Monitorizați și perfecționați: revizuiți-vă în mod regulat strategia de ancorare a textului, analizați-i eficacitatea, monitorizați performanța site-ului dvs., clasamentele în motoarele de căutare și implicarea utilizatorilor pentru a identifica orice domenii de îmbunătățire și pentru a face ajustări după cum este necesar.

Cum să vă optimizați textul ancora

Pentru a optimiza textul de ancorare și a îmbunătăți clasamentul SERP, este nevoie de mai mult decât să cunoașteți diferitele tipuri de text de ancorare. Iată câteva strategii eficiente pentru optimizarea textului de ancorare:

 1. Asigurați o distincție clară: multe platforme permit personalizarea și, uneori, textul ancora se poate amesteca cu textul din jur. Asigurați-vă că distingeți clar textul ancora, astfel încât utilizatorii să îl poată identifica ca pe care se poate face clic.
 2. Evitați linkurile înșelătoare : atunci când creați linkuri către alte pagini web, respectați întotdeauna promisiunea și furnizați conținutul așteptat. Inducerea în eroare a cititorilor cu link-uri irelevante poate avea un impact negativ asupra experienței utilizatorului.
 3. Mențineți fluxul natural: în timp ce abordările strategice, cum ar fi potrivirile exacte și expresiile, sunt utilizate în mod obișnuit, amintiți-vă că limbajul natural nu aderă strict la aceste modele. Concentrați-vă pe menținerea fluxului natural și a lizibilității scrisului dvs.
 4. Păstrați relevanța legăturilor: dacă conținutul dvs. este sensibil la timp, revizuiți și actualizați în mod regulat linkurile pentru a vă asigura că rămân relevante. Link-urile învechite sau rupte pot diminua experiența utilizatorului și credibilitatea site-ului dvs.
 5. Luați în considerare intenția de căutare: luați în considerare intenția de căutare a cititorului și asigurați-vă că aceasta se aliniază cu contextul conținutului dvs. Furnizarea de informații valoroase care se potrivesc cu intenția utilizatorilor poate crește implicarea și satisfacția.
 6. Evitați umplerea cuvintelor cheie: supraîncărcarea textului de ancorare cu cuvinte cheie excesive este descurajată. O astfel de umplutură de cuvinte cheie încalcă regulile Google și poate duce la sancțiuni, în special cu actualizarea Penguin. Concentrați-vă pe utilizarea cuvintelor cheie în mod natural și cu moderație.
 7. Diversificarea textului de ancorare: un profil de link natural include o varietate de text de ancorare. Manipularea excesivă a etichetelor linkurilor poate declanșa sancțiuni și poate dăuna reputației site-ului dvs. Vizualizați un profil de text ancora divers și organic.
 8. Păstrați textul succint: în timp ce Google ia în considerare atât textul de ancorare, cât și textul din jur, evitați ancorarea unor bucăți mari de text. Optați pentru un text ancora concis și relevant, care oferă o idee clară despre conținutul legat.
 9. Adrese URL curate pentru Naked Anchors : șirurile URL lungi și complexe nu sunt atrăgătoare pentru utilizatori. Optimizați-vă ancorele goale folosind adrese URL curate, concise și ușor de utilizat.
 10. Mențineți un inventar: urmăriți linkurile și ancorele dvs. pentru a vă asigura o organizare și un management adecvat. Examinați și actualizați în mod regulat acest inventar pentru a rămâne la curent cu structura de legături a site-ului dvs.

De ce le pasă la motoarele de căutare textul ancorat?

Pentru motoarele de căutare precum Google și Bing, textul ancora joacă un rol important în determinarea relevanței, contextului și calității conținutului legat. Aceste motoare de căutare se bazează pe algoritmi complecși care analizează textul ancora pentru a înțelege conținutul și subiectul paginii.

De exemplu, dacă un site web primește în mod constant hyperlinkuri de intrare de calitate cu textul ancora „marcare”, Google va determina în cele din urmă că site-ul dvs. este despre marketing.

Text de ancorare țintă specific pentru nișă – Cum să îl determinați

Selectând meticulos și încorporând cuvinte cheie relevante în textul de ancorare, vă înarmați cu o armă SEO formidabilă. Motoarele de căutare interpretează aceste cuvinte cheie ca indicatori de relevanță, determinându-le să prezinte site-ul dvs. în mod vizibil atunci când utilizatorii caută termeni înrudiți.

Imaginați-vă că sunteți un furnizor de cafea artizanală și că ați construit cu minuțiozitate un site web dedicat pasiunii dvs. Determinarea textului de ancorare țintă specific nișei dvs. înseamnă crearea de hyperlinkuri care oglindesc esența specialității dvs. În loc de expresii generice precum „dați clic aici” sau „aflați mai multe”, imaginează-ți un text ancora care invocă aroma bogată a fasolei proaspăt prăjite sau textura catifelată a unei căni perfect preparate.

Determinarea textului de ancorare țintă specific nișei dvs. este cheia pentru a deschide ușa către succesul online. Îți alimentează site-ul web cu relevanță, vorbește limba publicului tău și captivează atenția motoarelor de căutare

Cele 6 tipuri de text ancoră

Există diferite tipuri de text ancoră. Iată o defalcare a diferitelor tipuri de hyperlink interne și externe.

 1. Potrivire exactă: acest tip de text de ancorare se potrivește exact cu cuvântul cheie vizat. De exemplu, „servicii SEO” ar trimite către o pagină special despre serviciile SEO.
 2. Potrivire parțială: text ancorați care include o variație a cuvântului cheie relevant pentru pagina legată. De exemplu, „Servicii de marketing de conținut SEO” trimite la o pagină axată pe marketingul de conținut în contextul SEO.
 3. Branded : în acest caz, textul de ancorare încorporează numele unei mărci sau al unei companii. De exemplu, folosirea „LinkedIn” ca text de ancorare ar duce la un articol găzduit pe Linkedin.com.
 4. Generic: textul de ancorare generic folosește expresii nedescriptive, cum ar fi „Faceți clic aici” pentru a crea un link. Nu are relevanță specifică a cuvintelor cheie, dar poate indica în continuare scopul linkului.
 5. Imagine: atunci când o imagine este folosită ca link, motoarele de căutare se bazează pe textul din atributul alt al imaginii ca text ancora. Oferă context despre conținutul legat.
 6. Naked Link : o ancoră de link liber se referă la utilizarea unei adrese URL ca text de ancorare în sine. De exemplu, „www.techbusinessnews.com.au” servește ca text de ancorare, direcționând utilizatorii către adresa web specificată.

Importanța diversității textului de ancorare

Importanța diversității textului ancoră este că reflectă tiparele naturale de conectivitate în ecosistemul digital. Încorporând diferite tipuri de text ancora, proprietarul site-ului creează un link mai organic și mai echilibrat profilul ei, care imită modul în care utilizatorii se leagă și interacționează în mod natural cu conținutul.

 • Avantajele cheie ale diversităţii textului de ancorare

Unul dintre principalele beneficii ale diversităţii textului ancora este impactul său asupra optimizării cuvintelor cheie. Utilizarea diferitelor tipuri de text de ancorare permite proprietarilor de site-uri web să vizeze o gamă mai largă de cuvinte cheie și variații. Această abordare extinde sfera eforturilor dvs. de SEO, atrage atenția unui public mai larg și vă crește șansele de a vă poziționa într-o varietate de căutări .

 • Analizarea profilurilor de legătură

Atingerea diversității textului ancoră necesită o abordare atentă și strategică. Proprietarii de site-uri web ar trebui să își analizeze cu atenție profilurile de linkuri, să evalueze tipurile de text ancora utilizate în prezent și să identifice zonele care necesită diversificare . Găsirea unui echilibru între diferitele tipuri de text de ancorare este importantă pentru a asigura relevanța, diversitatea și conformitatea cu liniile directoare ale motoarelor de căutare.

 • Over Optimization & Distribution

de căutare Motoarele au dezvoltat algoritmi sofisticați pentru a detecta încercările de a-și manipula sistemele . Supraoptimizarea are loc atunci când textul ancora este plin cu prea multe cuvinte cheie, care pot părea nenaturale și spam.

Această tactică este menită să manipuleze clasamentele motoarelor de căutare , dar adesea are ca rezultat penalizări . Dacă se constată că un site web își supraoptimizează textul de ancorare , poate duce la o scădere semnificativă a clasamentului sau, mai rău, poate fi eliminat complet din rezultatele căutării.

Textul ancora, adesea trecut cu vederea sau subestimat, este textul pe care se poate face clic într-un hyperlink. Acesta servește ca o punte între conținut și pagina legată, oferind un context valoros motoarelor de căutare cu privire la subiectul paginii de destinație.

Cuprins
Ce este Anchor Text? Fundal – Utilizarea textului de ancorare de către Google Crearea textului de ancorare perfect – O schimbare de joc în SEO 10 moduri de a crea textul de ancorare perfect Cum să vă optimizați textul de ancorare De ce motoarele de căutare le pasă de textul de ancorare? Textul țintă specific de nișă – Cum să-l determinăm Cele 6 tipuri de text ancoră Importanța textului ancorat Diversitatea algoritmilor motorului de căutare Repere finală

Dezvăluirea textului de ancorare perfect necesită o urmărire neobosită de analiză și practică neclintită. În labirintul SEO, te invită o abordare sistematică și neclintită, promițând să deblocheze adevăratul potențial al site-ului tău.

Ce este Anchor Text?

Textul ancora se referă la textul pe care se poate face clic dintr-un hyperlink. Este textul vizibil și de obicei subliniat pe care utilizatorii pot face clic pentru a naviga la o altă pagină web sau la o anumită secțiune de conținut din aceeași pagină.

Un hyperlink de bază constă din trei părți — etichetele elementului ancora, un atribut rel="noopener” target="_blank" href și textul ancora. Pentru a include un hyperlink cu o etichetă de link în conținut, începeți cu o etichetă de ancorare de deschidere: <a>

În HTML (Hypertext Markup Language), textul ancora arată astfel:


href=”https://www.techbusinessnews.com.au/blog/”>Tech Blog</a>

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) se învârte în jurul textului de ancorare ca o componentă crucială care permite furnizarea de context, relevanță și informații despre link-uri sau pagini de destinație către motoarele de căutare. Pentru a optimiza clasamentele pe SERP-uri crescând în același timp vizibilitatea, proprietarii de site-uri trebuie să se asigure că folosesc texte ancora potrivite și descriptive pentru a lega conținut sau pagini de destinație.

Fundal – Anchor Text Use By Google

În 1998, Sergey Brin și Lawrence Page, creatorii Google, au publicat o lucrare de cercetare intitulată „Anatomia unui motor de căutare web hipertextual la scară largă”, care a prezentat abordarea lor revoluționară PageRank.

În cadrul lucrării de cercetare, autorii detaliază semnificația textului ancoră în procesul de clasare, afirmând:

„Motorul nostru de căutare tratează textul linkurilor într-un mod unic. În timp ce majoritatea motoarelor de căutare asociază textul unui link cu pagina care conține linkul, îl asociem și cu pagina către care direcționează linkul.”

Crearea textului de ancorare perfectă O schimbare de joc în SEO

Studiul atent și utilizarea intenționată a selecției textului de ancorare se pot dovedi a fi esențiale în deblocarea unei vizibilități mai mari, a clasamentelor îmbunătățite și, în cele din urmă, pentru a genera trafic de dorit către prezența dvs. online.

10 moduri de a crea textul ancora perfect

 • 1. Fii concis și descriptiv: creați un text ancora care reflectă cu acuratețe conținutul paginii legate. Utilizați un limbaj clar și concis pentru a oferi utilizatorilor o previzualizare a ceea ce se pot aștepta atunci când dau clic pe link.
 • 2. Folosiți cuvinte cheie relevante: încorporați cuvinte cheie relevante în textul de ancorare pentru a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă contextul și relevanța paginii legate. Acest lucru vă poate îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare pentru acele cuvinte cheie.
 • 3. Evitați expresiile generice : evitați textul de ancorare generic, cum ar fi „dați clic aici” sau „aflați mai multe”. În schimb, utilizați expresii specifice care oferă mai multe informații despre conținutul legat.
 • 4. Faceți-l natural: asigurați-vă că textul de ancorare curge natural în contextul textului din jur. Ar trebui să se citească fără probleme și să nu pară forțat sau deplasat.
 • 5. Păstrați consecvența: dacă faceți linkuri către aceeași pagină de mai multe ori în conținutul dvs. sau în pagini diferite, utilizați text ancora consecvent. Acest lucru poate ajuta motoarele de căutare să înțeleagă relația dintre paginile legate.
 • 6. Variați tipurile de text de ancorare : experimentați cu diferite tipuri de text de ancorare, cum ar fi cuvinte cheie cu potrivire exactă, cuvinte cheie cu potrivire parțială, termeni de marcă și expresii generice. Această variație poate face profilul dvs. de link să pară mai organic și mai divers.
 • 7. Luați în considerare experiența utilizatorului: gândiți-vă la cum va apărea textul ancora pentru utilizatori și dacă oferă informații valoroase. Utilizatorii ar trebui să aibă o idee clară despre ceea ce vor găsi atunci când dau clic pe link.
 • 8. Fiți atenți la lungime: păstrați textul de ancorare destul de scurt pentru a evita aglomerarea textului sau a-l face copleșitor din punct de vedere vizual. Pentru o lizibilitate optimă, urmăriți aproximativ 3-5 cuvinte.
 • 9. Utilizați linkurile interne: utilizați textul de ancorare în mod strategic pe site-ul dvs. pentru a conecta conținutul similar. Acest lucru poate ajuta utilizatorii să navigheze mai eficient pe site-ul dvs. și să îmbunătățească experiența generală a utilizatorului.
 • 10. Monitorizați și perfecționați: revizuiți-vă în mod regulat strategia de ancorare a textului, analizați-i eficacitatea, monitorizați performanța site-ului dvs., clasamentele în motoarele de căutare și implicarea utilizatorilor pentru a identifica orice domenii de îmbunătățire și pentru a face ajustări după cum este necesar.

Cum să vă optimizați textul ancora

Pentru a optimiza textul de ancorare și a îmbunătăți clasamentul SERP, este nevoie de mai mult decât să cunoașteți diferitele tipuri de text de ancorare. Iată câteva strategii eficiente pentru optimizarea textului de ancorare:

 1. Asigurați o distincție clară: multe platforme permit personalizarea și, uneori, textul ancora se poate amesteca cu textul din jur. Asigurați-vă că distingeți clar textul ancora, astfel încât utilizatorii să îl poată identifica ca pe care se poate face clic.
 2. Evitați linkurile înșelătoare : atunci când creați linkuri către alte pagini web, respectați întotdeauna promisiunea și furnizați conținutul așteptat. Inducerea în eroare a cititorilor cu link-uri irelevante poate avea un impact negativ asupra experienței utilizatorului.
 3. Mențineți fluxul natural: în timp ce abordările strategice, cum ar fi potrivirile exacte și expresiile, sunt utilizate în mod obișnuit, amintiți-vă că limbajul natural nu aderă strict la aceste modele. Concentrați-vă pe menținerea fluxului natural și a lizibilității scrisului dvs.
 4. Păstrați relevanța legăturilor: dacă conținutul dvs. este sensibil la timp, revizuiți și actualizați în mod regulat linkurile pentru a vă asigura că rămân relevante. Link-urile învechite sau rupte pot diminua experiența utilizatorului și credibilitatea site-ului dvs.
 5. Luați în considerare intenția de căutare: luați în considerare intenția de căutare a cititorului și asigurați-vă că aceasta se aliniază cu contextul conținutului dvs. Furnizarea de informații valoroase care se potrivesc cu intenția utilizatorilor poate crește implicarea și satisfacția.
 6. Evitați umplerea cuvintelor cheie: supraîncărcarea textului de ancorare cu cuvinte cheie excesive este descurajată. O astfel de umplutură de cuvinte cheie încalcă regulile Google și poate duce la sancțiuni, în special cu actualizarea Penguin. Concentrați-vă pe utilizarea cuvintelor cheie în mod natural și cu moderație.
 7. Diversificarea textului de ancorare: un profil de link natural include o varietate de text de ancorare. Manipularea excesivă a etichetelor linkurilor poate declanșa sancțiuni și poate dăuna reputației site-ului dvs. Vizualizați un profil de text ancora divers și organic.
 8. Păstrați textul succint: în timp ce Google ia în considerare atât textul de ancorare, cât și textul din jur, evitați ancorarea unor bucăți mari de text. Optați pentru un text ancora concis și relevant, care oferă o idee clară despre conținutul legat.
 9. Adrese URL curate pentru Naked Anchors : șirurile URL lungi și complexe nu sunt atrăgătoare pentru utilizatori. Optimizați-vă ancorele goale folosind adrese URL curate, concise și ușor de utilizat.
 10. Mențineți un inventar: urmăriți linkurile și ancorele dvs. pentru a vă asigura o organizare și un management adecvat. Examinați și actualizați în mod regulat acest inventar pentru a rămâne la curent cu structura de legături a site-ului dvs.

De ce le pasă motoarele de căutare textul ancorat?

Pentru motoarele de căutare precum Google și Bing, textul ancora joacă un rol important în determinarea relevanței, contextului și calității conținutului legat. Aceste motoare de căutare se bazează pe algoritmi complecși care analizează textul ancora pentru a înțelege conținutul și subiectul paginii.

De exemplu, dacă un site web primește în mod constant hyperlinkuri de intrare de calitate cu textul ancora „marcare”, Google va determina în cele din urmă că site-ul dvs. este despre marketing.

Text de ancorare țintă specific pentru nișă – Cum să îl determinați

Selectând meticulos și încorporând cuvinte cheie relevante în textul de ancorare, vă înarmați cu o armă SEO formidabilă. Motoarele de căutare interpretează aceste cuvinte cheie ca indicatori de relevanță, determinându-le să prezinte site-ul dvs. în mod vizibil atunci când utilizatorii caută termeni înrudiți.

Imaginați-vă că sunteți un furnizor de cafea artizanală și că ați construit cu minuțiozitate un site web dedicat pasiunii dvs. Determinarea textului de ancorare țintă specific nișei dvs. înseamnă crearea de hyperlinkuri care oglindesc esența specialității dvs. În loc de expresii generice precum „dați clic aici” sau „aflați mai multe”, imaginează-ți un text ancora care invocă aroma bogată a fasolei proaspăt prăjite sau textura catifelată a unei căni perfect preparate.

Determinarea textului de ancorare țintă specific nișei dvs. este cheia pentru a deschide ușa către succesul online. Îți alimentează site-ul web cu relevanță, vorbește limba publicului tău și captivează atenția motoarelor de căutare

Cele 6 tipuri de text ancoră

Există diferite tipuri de text ancoră. Iată o defalcare a diferitelor tipuri de hyperlink interne și externe.

 1. Potrivire exactă: acest tip de text de ancorare se potrivește exact cu cuvântul cheie vizat. De exemplu, „servicii SEO” ar trimite către o pagină special despre serviciile SEO.
 2. Potrivire parțială: text ancorați care include o variație a cuvântului cheie relevant pentru pagina legată. De exemplu, „Servicii de marketing de conținut SEO” trimite la o pagină axată pe marketingul de conținut în contextul SEO.
 3. Branded : în acest caz, textul de ancorare încorporează numele unei mărci sau al unei companii. De exemplu, folosirea „LinkedIn” ca text de ancorare ar duce la un articol găzduit pe Linkedin.com.
 4. Generic: textul de ancorare generic folosește expresii nedescriptive, cum ar fi „Faceți clic aici” pentru a crea un link. Nu are relevanță specifică a cuvintelor cheie, dar poate indica în continuare scopul linkului.
 5. Imagine: atunci când o imagine este folosită ca link, motoarele de căutare se bazează pe textul din atributul alt al imaginii ca text ancora. Oferă context despre conținutul legat.
 6. Naked Link : o ancoră de link liber se referă la utilizarea unei adrese URL ca text de ancorare în sine. De exemplu, „www.techbusinessnews.com.au” servește ca text de ancorare, direcționând utilizatorii către adresa web specificată.

Importanța diversității textului de ancorare

Importanța diversității textului ancoră este că reflectă tiparele naturale de conectivitate în ecosistemul digital. Încorporând diferite tipuri de text ancora, proprietarul site-ului creează un link mai organic și mai echilibrat profilul ei, care imită modul în care utilizatorii se leagă și interacționează în mod natural cu conținutul.

 • Avantajele cheie ale diversităţii textului de ancorare

Unul dintre principalele beneficii ale diversităţii textului ancora este impactul său asupra optimizării cuvintelor cheie. Utilizarea diferitelor tipuri de text de ancorare permite proprietarilor de site-uri web să vizeze o gamă mai largă de cuvinte cheie și variații. Această abordare extinde sfera eforturilor dvs. de SEO, atrage atenția unui public mai larg și vă crește șansele de a vă poziționa într-o varietate de căutări .

 • Analizarea profilurilor de legătură

Atingerea diversității textului ancoră necesită o abordare atentă și strategică. Proprietarii de site-uri web ar trebui să își analizeze cu atenție profilurile de linkuri, să evalueze tipurile de text ancora utilizate în prezent și să identifice zonele care necesită diversificare . Găsirea unui echilibru între diferitele tipuri de text de ancorare este importantă pentru a asigura relevanța, diversitatea și conformitatea cu liniile directoare ale motoarelor de căutare.

 • Over Optimization & Distribution

de căutare Motoarele au dezvoltat algoritmi sofisticați pentru a detecta încercările de a-și manipula sistemele . Supraoptimizarea are loc atunci când textul ancora este plin cu prea multe cuvinte cheie, care pot părea nenaturale și spam.

Această tactică este menită să manipuleze clasamentele motoarelor de căutare , dar adesea are ca rezultat penalizări . Dacă se constată că un site web își supraoptimizează textul de ancorare , poate duce la o scădere semnificativă a clasamentului sau, mai rău, poate fi eliminat complet din rezultatele căutării.

 

Impactul negativ al supraoptimizării și distribuției textului de ancorare se extinde dincolo de sancțiunile pentru motoarele de căutare. Experiența utilizatorului suferă foarte mult atunci când site-urile web folosesc aceste tactici.

Raporturile și distribuția textului de ancorare au câștigat semnificație abia după 2005. În timpul PubCon New Orleans, în mai 2005, Google a făcut un anunț în care afirmă că au început să folosească analize statistice pentru a detecta modele de legături nenaturale.

 • Umplutura de cuvinte cheie

Umplerea excesivă a cuvintelor cheie în textele ancoră perturbă fluxul și lizibilitatea conținutului, diminuând calitatea acestuia. Utilizatorii pot deveni frustrați sau confuzi de textele ancore înșelătoare sau irelevante, ceea ce poate duce la rate de respingere crescute și la o implicare redusă.

S-au dus vremurile în care comenzile rapide și înșelăciunea puteau asigura un loc râvnit în clasamentul motoarelor de căutare. Era textelor de ancorare supraoptimizate și schemelor distribuite și-a întâlnit potrivirea sub forma unor algoritmi mai inteligenți, care pun mai presus de orice preț pe satisfacția utilizatorilor și autenticitatea.

Algoritmi pentru motoarele de căutare

Textul de ancorare deține o greutate semnificativă în algoritmii motoarelor de căutare, deoarece este asociat de obicei cu paginile de destinație relevante. Motoarele de căutare urmăresc să ofere rezultate de căutare extrem de relevante, iar textul ancora joacă un rol crucial în atingerea acestui obiectiv.

Prin hyperlinkarea cuvintelor legate de pagina de destinație, textul ancora ajută la furnizarea de informații relevante. Mai mult, textul ancora poate fi utilizat pentru a direcționa utilizatorii către paginile interne ale unui site web, ceea ce poate contribui la o poziție mai ridicată în căutare.

Webmasterii folosesc textul ancora pentru a-și spori vizibilitatea pe paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare. Instrumentele Google pentru webmasteri oferă asistență în acest proces de optimizare, permițând proprietarilor de site-uri web să analizeze cuvintele cele mai frecvent utilizate în textul ancora care leagă site-ul lor.

În trecut, manipularea textului de ancorare făcea posibilă implicarea în bombardarea Google, o farsă menită să facă site-ul altcuiva să se claseze pentru o interogare irelevantă sau obscure. Cu toate acestea, Google și-a actualizat algoritmul în ianuarie 2007 pentru a reduce impactul bombelor Google.

În aprilie 2012, Google a anunțat o schimbare în abordarea sa față de textul ancora, ca parte a actualizării „Penguin”. Această modificare a sugerat că textul ancora nu va mai avea același nivel de importanță în valorile lor de clasare. Google a început să prioritizeze un profil de link diversificat care include diverse tipuri de link-uri alături de textul ancora.

Cu toate acestea, un studiu realizat în 2016 pe 16.000 de cuvinte cheie a evidențiat o corelație puternică între prezența link-urilor de ancorare cu potrivire exactă și parțială și clasamentele Google.

Un studiu realizat de Moz în august 2016 a constatat, de asemenea, că penalitățile de supraoptimizare ar putea afecta domeniile de potrivire exactă și parțială. Google consideră marca de domeniu și linkurile URL goale ca potrivire exactă, ceea ce duce la potențiale penalități în astfel de cazuri.

Repere finale

Acest articol evidențiază faptul că optimizarea textului de ancorare rămâne un aspect critic al SEO, deoarece influențează direct clasamentele motoarelor de căutare și traficul organic . Înțelegând cele mai bune practici și rămânând la curent cu cele mai recente tendințe în optimizarea textului ancorat, proprietarii de site-uri își pot îmbunătăți vizibilitatea, îmbunătăți implicarea utilizatorilor și își pot atinge obiectivele SEO.

 

Noutăti pe email