1826 Locust Street, Bainbridge, GA 31717 +1 (212) 269-1000 support@example.com

WebDesign si optimizare SEO

logo absolut web expert 99a

Promovare prin backlink

15 tipuri de software de asistență medicală pe care le puteți utiliza

15 tipuri de software de asistență medicală pe care le puteți utiliza

Transformarea digitală este acum necesară în toate industriile, inclusiv în domeniul sănătății. Medicii și pacienții nu mai trebuie să se ocupe zilnic de procese de consultare și tratamente dificile și consumatoare de timp. Acest lucru se datorează faptului că noile programe digitale au îmbunătățit eficiența și furnizarea asistenței medicale. Pandemia COVID-19 a demonstrat, de asemenea, importanța noilor programe tehnologice în combaterea provocărilor de sănătate.

Pandemia de coronavirus a grăbit adoptarea aplicațiilor digitale de sănătate , în special în telesănătate, teleconsultație și monitorizarea de la distanță a pacienților. Potrivit unui raport McKinsey , utilizarea serviciilor de telesănătate a crescut de 38 de ori de când a început pandemia.

Adoptarea soluțiilor digitale, împreună cu software-ul de asistență medicală, este, de asemenea, de așteptat să crească în următorii ani, indicând importanța investițiilor în programe digitale inovatoare de asistență medicală.

Se prognoza că sectorul IT din domeniul sănătății, chiar înainte de pandemie, va ajunge la 326,1 miliarde USD în 2021 și se estimează că va ajunge acum la 662 miliarde USD până în 2026. De asemenea, vedem că unele dintre barierele scad (scepticismul digital) și părțile interesate din domeniul sănătății lumea a convenit în sfârșit că digitalul este calea de urmat.

Acest articol va vorbi despre ce tipuri de software de asistență medicală revoluționează industria și vă pot ajuta să vă duceți afacerea medicală la următorul nivel. Dar înainte de asta, să înțelegem câteva beneficii ale software-ului de asistență medicală pentru industrie.

Rolul software-ului în asistența medicală

De la remodelarea managementului sănătății până la reducerea masivă a erorilor și accidentelor care afectează practicile medicale și spitalele, software-ul de management al cabinetelor medicale oferă numeroase avantaje utilizatorilor care doresc să-și avanseze ambițiile de afaceri medicale.

În fiecare an, spitalele cresc, iar operațiunile lor devin mai complexe. Pentru a menține și a opera cu succes activele costisitoare, spitalele și alți furnizori de asistență medicală fac tranziția la software medical specializat, care este conceput pentru a gestiona costurile operaționale, a optimiza stocarea stocurilor și a se asigura că echipamentele critice sunt bine întreținute și îngrijite.

Mai mult, pentru a asigura satisfacția pacientului, funcționalități precum accesibilitatea instantanee la istoricul tratamentului și la analele medicale au devenit nenegociabile. Instrumente precum programarea automată și rețelele de comunicații combinate, precum și mementourile și mesageria în aplicație, permit un proces fluid și rapid – ingrediente ideale pentru satisfacția clienților.

În plus, medicii din zilele noastre își pot monitoriza pacienții de la distanță folosind software-ul de asistență medicală care le permite să-și consulte, să examineze și să-și diagnosticheze pacienții fără a părăsi întotdeauna cabinetul.

Cuprins

 • Rolul software-ului în asistența medicală
 • 15 tipuri de software de asistență medicală pe care le puteți utiliza
 • EHR
 • Software de telemedicină
 • Software de telesănătate
 • Managementul echipamentelor medicale
 • Aplicații pentru urmărirea stării de sănătate
 • Software de management al spitalelor (HMS)
 • Software de diagnostic medical
 • Software pentru imagistica medicala
 • Software de facturare a asistenței medicale
 • Software de prescriere electronică
 • Software de cercetare medicală
 • Software de management al farmaciilor
 • Software pentru baze de date medicale

 

15 tipuri de software de asistență medicală pe care le puteți utiliza

Există o varietate de programe software, fiecare dintre ele fiind menită să îmbunătățească procese specifice. Unele sunt destinate pacienților, în timp ce altele sunt pentru managementul clinic, prognostic și scopuri de cercetare.

În această secțiune, vom acoperi primele 15 tipuri de software de asistență medicală și vom explora posibilele beneficii ale acestora în industrie.

EHR

EHR-urile sau înregistrările medicale electronice sunt folosite pentru a stoca informațiile despre pacient în format digital. Este folosit de clinici și spitale pentru a stoca istoricul medical complet al pacientului. Multe guverne avansează cu strategii pentru a face EHR-urile obligatorii.

În comparație cu înregistrările pe hârtie, aceste înregistrări oferă o metodă bună, sigură și ușor accesibilă de stocare a dosarelor medicale. Înregistrările electronice nu prezintă riscul de a pierde istoricul medical. De asemenea, previne duplicarea dosarelor medicale, deoarece există un singur fișier care este modificat în timp. Cu toate acestea, EHR are potențialul de a se îmbunătăți în zilele următoare, ceea ce ar ajuta la eficientizarea numeroaselor operațiuni de asistență medicală.

Înregistrările electronice ale sănătății sau software-ul EHR sunt utilizate atât de clinici, cât și de spitale și sunt de obicei fuzionate cu software-ul de management al spitalelor.

 

Software de telemedicină

Telemedicina este o platformă care permite practicienilor profesioniști din domeniul sănătății să se conecteze cu pacienții de la distanță. Acest software este utilizat pentru a facilita furnizarea de servicii medicale online. Datorită progresului rapid al tehnologiei, sistemele de telemedicină de astăzi sunt în esență clinici virtuale cu integrarea mai multor procese medicale, cum ar fi diagnosticarea, programarea întâlnirilor și altele.

 

Software de telesănătate

Folosind tehnologia de telecomunicații, software-ul de telesănătate le permite medicilor să ofere de la distanță servicii de asistență medicală, instruire sau mentorat și informații despre sănătate. Spre deosebire de software-ul de telemedicină, care se concentrează în principal pe servicii clinice, software-ul de telesănătate acoperă un spectru mai larg de servicii medicale.

Personalul medical poate folosi software-ul de telesănătate pentru a monitoriza de la distanță recuperarea unui pacient după ce a fost eliberat din spital, să angajeze și să consilieze pacienții online cu privire la un subiect de îngrijire preventivă sau să instruiască personalul medical.

Managementul echipamentelor medicale

Acest tip de software este destinat să faciliteze întreținerea echipamentelor medicale. Sistemele pot elibera personalul spitalului de a efectua diverse sarcini manuale cu echipamente medicale. Urmărirea inventarului a zeci de articole consumabile, de exemplu, poate fi automatizată cu alerte corespondente.

În plus, un astfel de software facilitează stabilirea orarului adecvat atunci când infrastructura spitalului necesită întreținere de rutină. Software-ul de management al echipamentelor medicale este de obicei inclus ca parte a pachetelor mai mari de software de management al spitalelor.

Aplicații pentru urmărirea stării de sănătate

Deși aceste aplicații nu sunt direct legate de software-ul medical „profesional”, ele acționează ca o sursă suplimentară de date legate de sănătate. Aplicațiile de asistență medicală se încadrează de obicei într-una dintre cele trei categorii: fitness, dietă și bunăstare sau integrează funcții din fiecare.

Acestea sunt adesea însoțite de tehnologie portabilă care poate colecta date de sănătate mai fiabile, cum ar fi pulsul și calitatea somnului sau chiar poate acționa ca termometre și glucometre. Dacă aplicațiile ar fi sincronizate cu dosarele reale de sănătate la un moment dat, le-ar putea subvenționa cu mai multe informații.

Appinventiv a dezvoltat cu succes o platformă care ajută utilizatorii să creeze dosare de sănătate cuprinzătoare, să găsească îngrijitori și să se conecteze cu oamenii din comunitatea medicală. Aplicația Health -e People poate prelua și prezenta datele de la peste 200 de dispozitive și aplicații într-un singur loc, în timp ce conectează membrii familiei bolnavi la îngrijitorii medicali.

Aplicația a fost creată cu intenția de a face interacțiunea utilizatorului cu aplicația un proces fără probleme care să beneficieze toată lumea - utilizatorii, îngrijitorii și cercetătorii.

Software de management al spitalelor (HMS)

Software-ul de management al spitalelor oferă informații și capacități de management pentru mai multe grupuri de părți interesate dintr-un spital: administrație, pacienți și profesioniști din domeniul sănătății autorizați.

HMS conține frecvent două portaluri diferite, unul pentru capabilități orientate spre management și altul pentru pacienți. Panoul de management include toate informațiile de management și sănătate solicitate de spital, inclusiv administrarea medicamentelor și a alimentelor, rezervarea și programarea camerelor, itinerariile medicului și programările rezervate. Cu toate acestea, există și elemente complet banale, cum ar fi cheltuielile cu utilitățile, gestionarea spălătoriei, consumul de energie și apă, inventarul de aprovizionare și așa mai departe.

Portalul pacientului include un formular electronic de cerere pentru pacient, toate detaliile de admitere (deseori sincronizate cu Evidențele medicale electronice sau software-ul EMR), detaliile de plată ale pacientului, acoperirea medicală, actualizări despre admitere, proceduri medicale, programări la spital și toate informațiile despre medicamente și prescripții.

Software de diagnostic medical

Termenul „software de diagnosticare medicală” se referă atât la aplicații orientate către pacient, cât și la aplicații orientate către medic. Ambele au fost extrem de utile pe tot parcursul pandemiei.

Software-ul de diagnostic medical orientat către medic le permite medicilor să colaboreze la găsirea unui diagnostic prin partajarea înregistrărilor anonime ale pacienților. În anumite cazuri, acest lucru este ajutat de utilizarea inteligenței artificiale pentru a colecta date și a sugera posibile diagnostice .

Pacienții pot folosi aplicațiile de diagnosticare medicală pentru a-și înregistra simptomele și pentru a vedea dacă ar trebui să ia vreo măsură medicală, cum ar fi programarea unei întâlniri cu un profesionist din domeniul sănătății. Acest lucru a redus volumul de muncă al lucrătorilor din domeniul sănătății în timpul pandemiei.

Software pentru imagistica medicala

Software-ul de imagistică medicală procesează scanări CT, RMN și PET și poate fi, de asemenea, utilizat pentru a genera vizualizări 3D relevante pentru tratament. Înainte de a efectua proceduri, chirurgii, de exemplu, evaluează un model 3D al unui anumit pacient pe o scanare RMN.

Software-ul de imagistică medicală este, de asemenea, utilizat în tipărirea și proiectarea echipamentelor medicale, cum ar fi implanturi și membre protetice. Pe măsură ce imprimarea 3D devine mai răspândită și complexă, aceasta va deveni probabil o aplicație din ce în ce mai importantă pentru software-ul de imagistică medicală.

Software de facturare a asistenței medicale

Acesta este denumit și software de facturare medicală. Acesta este un program software care automatizează procesul de facturare în sectorul sănătății.

În general, software-ul de facturare eficientizează procesul de facturare, inclusiv facturarea către pacient, furnizorul de asigurări al pacientului și alte părți implicate. Folosind software-ul de facturare, toate costurile medicale ale pacienților pot fi accesate rapid și sortate într-un mod eficient. De asemenea, ajută la îmbunătățirea fluxurilor financiare ale unității de sănătate. Deși sunt acum integrate în sistemele de management al spitalelor și al cabinetelor, sunt încă eligibile ca sisteme de sine stătătoare.

Componentele critice ale unui program software de facturare a asistenței medicale includ:

 • Creșterea și facilitarea ratelor de rambursare
 • Menținerea sănătății financiare a organizației medicale
 • Optimizarea veniturilor
 • Urmărirea și automatizarea fluxurilor financiare

Software de prescriere electronică

Încet, dar constant, rețetele medicale sunt convertite în format digital. Motivatorul principal este confortul de a schimba sau extinde o rețetă cu câteva clicuri. Rețetele electronice profită atât pacienților, cât și medicilor, deoarece software-ul de prescriere electronică simplifică foarte mult procesele de prescriere. Cu acest tip de software de afaceri medical, este nevoie de doar câteva minute pentru a acorda, reînnoi sau suspenda o rețetă. Ziua nu este prea departe în care prescrierea electronică va deveni standardul în sectorul global de asistență medicală.

Software de cercetare medicală

Fiecare instituție medicală câștigă în mod constant experiențe unice de asistență medicală bazate pe cazuri fără precedent: fiecare pacient este unic, chiar dacă simptomele lor par a fi similare. Scopul software-ului de cercetare medicală este de a împărtăși o astfel de experiență. Asistența medicală, la fel ca orice altă știință aplicată, nu încetează niciodată să efectueze cercetări pentru a preda studenții la medicină și pentru a avansa calificările doctorilor.

Chiar dacă software-ul de cercetare medicală se numără printre produsele de programare cele mai strict concentrate din lumea digitală, importanța sa nu poate fi exagerată: în multe cazuri, diagnosticul precis și, prin urmare, tratamentul adecvat al pacienților depind de software-ul de cercetare medicală.

Software de management al farmaciilor

Software-ul de management al farmaciilor oferă o perspectivă asupra și optimizează controlul inventarului de medicamente, monitorizarea și optimizarea fluxului de produse farmaceutice.

O soluție software amănunțită de management al farmaciilor ajută, de asemenea, la gestionarea prețurilor, asigurându-se că prescripțiile sunt coordonate cu medicamentele și dozele corecte, automatizează procesarea cererilor și coordonează câștigurile pentru asigurarea unui client.

Un beneficiu major al software-ului de farmacie care funcționează dintr-o platformă integrată este capacitatea de a direcționa sarcinile fluxului de lucru între mai multe sisteme, cum ar fi sistemele robotizate de vânzare a rețetelor, precum și de a permite angajaților din farmacie accesul la informații despre prescripție în farmacie sau în jurul canalului unui sistem de sănătate.

Software pentru baze de date medicale

Acest software, similar cu orice alt tip de bază de date, stochează informații despre diferite probleme medicale. În contradicție directă cu fișele medicale electronice, care stochează în primul rând datele despre pacienți, software-ul de baze de date medicale înregistrează și stochează o gamă mai largă de informații privind sănătatea. Bazele de date medicale, pe lângă planurile de tratament și rapoartele de caz, conțin informații actualizate constant despre boli care pot ajuta medicii în practica lor.

Software de management al pacientului

Alte nume pentru acesta includ software de gestionare a pacienților și software de gestionare a clinicii. Descrie o serie de sisteme automate eficiente care țin evidența datelor despre pacienți, diagnostice, interacțiuni, prescripții și întâlniri în setările de asistență medicală, cum ar fi spitalele sau clinicile.

Software-ul de gestionare a pacienților este esențial pentru unitățile de îngrijire a sănătății pentru a îmbunătăți fericirea pacientului și pentru a crește veniturile. Software-ul bazat pe cloud pentru managementul pacientului eficientizează procedurile prin fuzionarea sistemelor administrative cu datele medicale. Cu software-ul de gestionare a pacienților, este ușor să efectuați sarcini precum facturarea medicală, gestionarea inventarului, programarea întâlnirilor, testele de laborator și multe altele.

Software RCM pentru asistență medicală

Software-ul Revenue Cycle Management (RCM) este destinat să ajute furnizorii de servicii medicale să își gestioneze mai bine ciclul de venituri. Acest lucru se realizează prin automatizarea mai multor sarcini efectuate anterior de personalul uman, cum ar fi facturarea și încasările. Acest lucru îmbunătățește eficiența și accelerează procesul de primire a plății pentru serviciile furnizate.

Cu toate acestea, nu orice software RCM este dezvoltat în mod egal, iar cel mai bun software RCM are o serie de caracteristici care îl deosebesc de concurenții săi direcți. Profesioniștii în domeniul sănătății în facturare și în colectare, la fel ca cei din orice altă industrie, înțeleg ce diferențiază software-ul RCM bun de cel rău. În afară de aceasta, există multe dispozitive care sunt utilizate pentru a indica orice condiție corporală, cum ar fi măsurarea nivelului tensiunii arteriale, monitorizarea ritmului cardiac și a nivelului de glucoză, printre altele, cum ar fi soluțiile software ERP.

Caracteristici unice ale software-ului utilizat în industria sănătății

Timpul este esențial și nicio industrie nu înțelege acest lucru mai mult decât industria sănătății. În fiecare zi, medicii și profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să se ocupe de boli și cazuri de urgență care trebuie tratate cât mai repede posibil.

Caracteristicile software-ului de management al asistenței medicale enumerate mai jos vă pot ajuta să economisiți timp prin automatizarea sarcinilor recurente sau dificile:

Geolocalizare

Legile medicale actuale din Statele Unite impun o platformă de telemedicină pentru a conecta pacienții cu medicii care practică în același stat. Când se stabilește locația unui pacient, software-ul poate localiza farmaciile din apropiere, poate oferi indicații și poate calcula timpul aproximativ pentru a ajunge la spital în situații de urgență. Atunci când imaginile și hărțile spitalului sunt disponibile, este mai ușor pentru pacienți să găsească departamentul corespunzător.

Analiza asistenței medicale

Când se referă la analiza asistenței medicale, informațiile sunt în mod clar puternice. Analiza asistenței medicale este o funcție puternică a software-ului de management al asistenței medicale, fără care nici un spital sau cabinet modern nu ar trebui să existe.

Analiza asistenței medicale utilizează date mari și calcule puternice pentru a tabulare, corela și examina datele relevante despre pacienții dvs. Cifrele sunt transformate în statistici semnificative care vă vor ajuta echipa în coordonarea aspectelor financiare și de afaceri ale organizației dumneavoastră.

Portaluri pentru pacient

Organizațiile medicale trebuie să recunoască valoarea unui portal care oferă pacienților transparență informațională. Un astfel de sistem poate duce la niveluri mai ridicate de satisfacție cu serviciile lor generale.

Recunoaștere vocală

În comparație cu modul în care obișnuiam să întocmim notițe și apoi lăsăm un asistent să le introducă în dosarul medical al pacientului sau îl punem pe medic să recite note pentru a fi documentate de o echipă de transcripție terță parte, recunoașterea vocală este o metodă mult mai convenabilă de date. intrare.

Cu recunoașterea vocală, practicantul poate introduce date folosind o varietate de comenzi vocale. Recunoașterea vocii îmbunătățește eficiența practicii dumneavoastră prin reducerea erorilor cauzate de scrierea de mână slabă. De asemenea, vă economisește timp prețios, deoarece nu trebuie să așteptați ca serviciul de transcriere să vă trimită munca înapoi.

De exemplu, am ajutat Soniphi să aducă știința bio-acustică într-o aplicație mobilă ușor de utilizat, care evaluează informațiile tale vocale pentru a oferi un raport cuprinzător de analiză a stării de bine.

Du-ți afacerea medicală la următorul nivel cu serviciile de dezvoltare software de asistență medicală Appinventiv

Cu software-ul personalizat de asistență medicală, sectorul sănătății încorporează pe deplin transformarea digitală în operațiunile și procesele de asistență medicală. Asistați la viitorul industriei de asistență medicală cu serviciile competitive de dezvoltare de software de asistență medicală de la Appinventiv, o companie de soluții software personalizate pentru asistența medicală.

Suntem furnizori de software medical pregătiți să dezvolte software medical de orice complexitate sau să avanseze aplicațiile de asistență medicală existente. Echipa noastră calificată oferă cel mai bun software de management al asistenței medicale care le permite clienților noștri să câștige piața, să îmbunătățească calitatea asistenței medicale, să sporească satisfacția pacienților și să optimizeze fluxurile de lucru interne.

Una dintre poveștile noastre de succes pe care suntem mândri să o împărtășim este că am ajutat YouCOMM să dezvolte o soluție care să schimbe jocul la problema mereu prezentă a eficienței comunicării pacient-îngrijitor. Produsul a primit o mulțime de recunoaștere mediatică pozitivă și a câștigat Premiul pentru inovație întreprinzător.

Unele dintre aplicațiile și software-ul pe care le dezvoltăm includ monitorizarea de la distanță a pacienților, facturarea, managementul practicii, tehnologie purtabilă și multe altele!

Unindu -ne forțele cu noi , puteți fi încrezător că vom dedica toată atenția noastră software-ului dumneavoastră de asistență medicală și vom spori utilitatea acestuia cu o gamă largă de instrumente și componente de înaltă performanță.

Întrebări frecvente

Î. Ce programe software ar putea folosi furnizorii de servicii medicale pentru a-și sprijini activitatea?

A. Software-ul de asistență medicală acoperă o gamă largă de aplicații, de la software de management al sănătății până la software pentru crearea de imagini medicale 3D (DICOM). Următoarea este o listă a unor instrumente software personalizate de asistență medicală utilizate în mod popular:

 • Software de telemedicină
 • Dosare electronice de sănătate (EHR)
 • Software de management al spitalelor
 • Software de imagistică medicală

Î. Cum îmi pot dezvolta afacerea în domeniul sănătății?

A. Industria de sănătate este extrem de competitivă. Toate întreprinderile din domeniul sănătății trebuie să mențină un flux constant de pacienți. Cu toate acestea, conducerea și gestionarea unei instituții sau a unui cabinet medical este multă muncă. Iată șase moduri simple de a-ți dezvolta afacerea în domeniul sănătății:

 • Înțelegeți-vă pacienții vizați
 • Acordați atenție branding-ului
 • Concentrați-vă pe strângerea de fonduri
 • Crește-ți vânzările prin recomandări
 • Participați la rețelele sociale
 • Încurajați feedback-ul și recenziile online

Î. De ce este important software-ul pentru asistența medicală?

A. Sistemele software de asistență medicală oferă numeroase beneficii, de la gestionarea îmbunătățită a sănătății până la reducerea erorilor de medicație. Aceste progrese tehnologice în creștere ajută la administrarea și operațiunile de asistență medicală, îmbunătățind, de asemenea, experiențele pacienților.

Sursa:  Dileep Gupta

Noutăti pe email