1826 Locust Street, Bainbridge, GA 31717 +1 (212) 269-1000 support@example.com

WebDesign si optimizare SEO

logo absolut web expert 99a

Promovare prin backlink

Cum OpenChat și #ComputerInternet descentralizează comunicarea online

Cum OpenChat și #ComputerInternet descentralizează comunicarea online

Instrumentele de comunicare online sunt convenabile, dar vin și cu prețul confidențialității și al transparenței. Construirea de aplicații cu adevărat descentralizate este următoarea graniță care așteaptă să fie cucerită. OpenChat, o aplicație de mesagerie bazată pe web care rulează end-to-end pe Internet Computer blockchain, introduce o experiență asemănătoare WhatsApp, cu promisiunea unor noi funcții interesante.

OpenChat a fost lansat în iunie trecut și are deja o bază de utilizatori de peste 45.000 de persoane. Acesta confirmă nevoia de comunicare sigure și descentralizate pentru companiile și intermediarii de colectare a datelor.

 

Nu compromiteți niciodată confidențialitatea

Utilizarea unui instrument de comunicare sau mesagerie online este convenabilă. Acesta permite oricui să rămână în contact cu prietenii sau familia, deoarece milioane de utilizatori folosesc platformele populare. Produse precum WhatsApp, Facebook Messenger și altele sunt predominante, dar au și mai multe capcane.

Este posibil ca utilizatorii să nu știe dacă detaliile contului lor, informațiile personale, identificatorii dispozitivului și alte date sunt accesate de terți. De ce sunt stocate aceste informații și cum le vor folosi companiile sunt, de asemenea, un mister. Astfel de instrumente erodează confidențialitatea utilizatorilor în favoarea practicilor generatoare de venituri.

A sosit momentul să privim către soluții de comunicații descentralizate. Un astfel de concurent este OpenChat, o soluție construită pe rețeaua descentralizată de Internet Computer.

De ce contează OpenChat

Pe OpenChat , principiul de proiectare este să nu existe nici o parte centrală capabilă să stocheze date, cu atât mai puțin să le acceseze. OpenChat este implementat folosind „canistre” software – contracte inteligente autonome avansate – pentru a asigura transmisia și comunicarea securizată prin chat. În timp ce majoritatea aplicațiilor dapp convenționale își desfășoară site-urile front-end pe cloud, OpenChat funcționează în întregime în lanț.

Aceste contracte inteligente sunt suficient de rapide pentru a transmite mesaje și pentru a servi solicitări HTTP, oferind experiențe interactive utilizatorilor browserelor cu o latență minimă. Spre deosebire de alte blockchain-uri, Internet Computer permite, de asemenea, contractele inteligente să se extindă eficient, permițând OpenChat-ului (care este disponibil în prezent în versiunea Alpha limitată) să se extindă la milioane de utilizatori de-a lungul timpului, menținând în același timp o experiență lină și fără fricțiuni.

În plus, contractele inteligente cu canister plătesc pentru propriul calcul. Deținerea cripto este inutilă pentru ca utilizatorii finali să interacționeze cu o aplicație web, cum ar fi OpenChat - nu este nevoie să folosiți ceva precum MetaMask pentru a combina cripto pentru a plăti pentru interacțiuni. Utilizatorul mediu poate opera pe OpenChat gratuit. Acest tip de serviciu bazat pe web care funcționează în întregime pe un blockchain pur și simplu nu era posibil înainte de Internet Computer.

OpenChat va implementa în curând o opțiune de „mesaje care dispar”, precum și criptare end-to-end pentru chat-urile private, fără compromisuri - o abordare care se va extinde dincolo de comunicare. Deoarece dapp-ul este creat prin contracte inteligente, OpenChat poate fi combinat cu finanțare descentralizată (DeFi), permițând utilizatorilor să trimită tranzacții cripto unii altora în același mediu securizat. Conturile pot funcționa ca portofele, iar utilizatorii se pot plăti între ei prin chat.

Propunerile recent aprobate pentru ca computerul de internet să se integreze direct cu rețeaua Bitcoin și pentru contractele inteligente cu canister pentru a transfera jetoane ICP semnalează că OpenChat va oferi în curând utilizatorilor funcții tokenizate interesante. Acesta prezintă un model pentru modul în care integrările Web 3.0 evoluează DeFi prin împletirea acestuia în produse și servicii bazate pe web.

Câteva caracteristici unice

OpenChat folosește sistemul de autentificare criptografică Internet Identity, abandonând numele de utilizator și parolele convenționale în favoarea permiterii utilizatorilor dapp-ului să se autentifice în el folosind un dispozitiv precum un laptop sau un smartphone. Acest lucru permite unui utilizator să se autentifice în mod convenabil utilizând datele de conectare biometrice ale unui dispozitiv, cum ar fi un senzor de amprentă sau un Face ID, sau o cheie de securitate precum YubiKey. Mai important, toată lumea poate face acest lucru în mod anonim, introducând un strat suplimentar de confidențialitate.

În plus, echipa OpenChat se pregătește să deschidă codul și să renunțe la control, permițând comunității sale de utilizatori să controleze dapp ca un „serviciu de internet deschis” prin guvernare descentralizată. Acest model este analog cu Network Nervous System (NNS) , un mecanism de guvernanță autonom tokenizat care organizează și gestionează nodurile, subrețelele, regulile și upgrade-urile computerului de internet. Persoanele fizice și entitățile pot miza jetoane utilitare ICP în „neuroni” NNS, ceea ce le permite să trimită și să voteze propuneri de modificare a protocolului Internet Computer sau a caracteristicilor acestuia.

Guvernarea autonomă pentru dapp-urile computerelor pe internet va implica o viitoare actualizare a rețelei de tokenizare care le permite dezvoltatorilor să obțină un „sistem nervos de serviciu” din NNS împreună cu un registru de jetoane de guvernare. Controlul OpenChat-ului ar fi atribuit sistemului nervos de serviciu; dapp-ul autonom ar distribui token-uri de guvernanță OpenChat utilizatorilor, care apoi le-ar pune în miză și le vor folosi pentru a direcționa luarea deciziilor pentru a guverna OpenChat și a dezvolta infrastructura dapp-ului.

Concluzie

OpenChat este primul instrument de comunicare de acest fel care atrage descentralizarea în toate aspectele, dar merge mai departe decât aplicarea tehnologiei blockchain la chat. Demonstrează potențialul unei noi clase de aplicații Web 3.0 care poate încorpora DeFi și alte funcții avansate în sisteme eficiente, bazate pe web, precum și promisiunea unei guvernări tokenizate pentru participarea globală - inaugurând o nouă eră a serviciilor de internet deschise, spre deosebire de lumea a văzut vreodată.

 

Sursa:  how-openchat-and-the-internet-computer-are-decentralizing-online-communication 

Noutăti pe email