Sfaturi cum sa scrii un articol de calitate

Sfaturi cum sa scrii un articol de calitateSfaturi cum sa scrii un articol de calitate

Scrierea unui articol bun necesită două lucruri: conținut bun și tehnică bună. Există o mulțime de texte pentru a concura împotriva, atunci când scrii pe internet. Oricine poate scrie ceva, posta și numi un articol - în epoca informațională, conturul definiției unui articol are o linie foarte neclară. Linia dintre bine și rău, cu toate acestea, este mult mai definită - și, probabil, mai importantă. Conținutul bun este relativ ușor de creat. Majoritatea oamenilor nu-și dau seama, dar toată lumea are lucruri interesante de spus. Tehnica bună este mai greu obtinut daca nu exersati - poate părea abstractă și nuanțată, și adesea este ceea ce face sau rupe un articol. Un articol slab se prăbușește. Un articol puternic schimbă mințile, câștigă adepții, poartă greutate, cere respect. Este o urmărire demnă și valoroasă. Iata cele mai bune reguli pentru scrierea unui articol bun:

 

Minimalizați-vă paragraful de introducere.

Regula nr. 1 pentru scrierea unui bun articol: minimalizați-vă introducerea. Faceți-o mai simplu, concis, sexi, pentru ca cititorul dvs. să fie atras. Un paragraf de introducere mare la începutul unui articol reprezintă o barieră imensă. Cititorul dvs. trebuie să treacă printr-un zid mare de text înainte de a determina dacă articolul este cu adevărat interesant și merită citit. Acest lucru necesită o cheltuială mare de resurse - dar merita. Majoritatea oamenilor nu se vor deranja sa citeasca ceva lung. Păstrați-vă descrierea scurtă și neplictisitoare. Paragraful de introducere cu una sau două fraze este un buy-in ușor. Începeți cu ceva scurt și ușor de angajat. Dovediți cititorului dvs. că oferiți valoare, apoi cereți-i să depună eforturi.

 

Păstrați paragrafele scurte și textul dvs. atrăgător

 Regula 2 pentru scrierea unui articol bun: păstrați paragrafele scurte și textul dvs. atrăgător. În general, scurtează totul. De câte ori ați văzut rânduri și rânduri de paragrafe dense și ați pierdut interesul? Fii cinstit. Chiar și după ce ați vândut un cititor despre comiterea, le puteți pierde dacă consumul devine prea mult. Paragrafele scurte, pe de altă parte, sunt tantalizante. Sunt ușor. Se simt ca o realizare. Întotdeauna vrei să citești doar unul - ochiul tău este tras în pagină. Deci rupeți textul în sus. Păstrați-vă cititorului urmărirea cuvintelor de la paragraf la paragraf. Pace-le. Dați-le spațiu între idei. Echilibrează cuvintele cu spații goale - cum ar fi respirațiile dintre propozițiile vorbitoare. Notă: scurtă nu înseamnă că scrisul dvs. nu poate fi stilist și frumos. Nu face greseala aceea scurta trebuie sa fie blanda. M-am gândit o dată și m-am înșelat. Scurt înseamnă puternic și precis - ca o lovitură de tequila în loc de o sticlă de bere ușoară. Vedea? Când sunteți scurt, cuvintele dvs. nu sunt simple și mai ieftine. Sunt puternici.

 

Păstrați-l scurt și dulce

Regula 3 pentru scrierea unui articol bun: păstrați-l scurt și dulce. După cum zice vechea zicală, "ucideți dragii voștri". Aceasta este o sângerare de la regula nr. 2, dar merită o regulă proprie, deoarece este importantă. Treci la subiect. Tăiați toate cuvintele inutile într-o propoziție. Dacă o propoziție completă nu vă face un alt pas mai aproape de a vă face punctul, distrugeți-l complet. Mă doare, dar scrisul tău va fi mai bun.

 

Dă-mi substanță

 Regula # 4 pentru scrierea unui articol bun: dă-mi substanță. Unul dintre cele mai rele lucruri de pe orice feed de știri este un articol care nu spune nimic. Sunt șocant comune. Atât de des oamenii scriu doar puf. Adesea articolele goale sunt ambalate ca ceva util. Există suficiente articole din topul celor cinci sfaturi și de productivitate din lume care mă susțin în veșnicie - dacă nu m-aș fi uitat mai întâi de plictiseală. Rar, oricare dintre ele conține ceva util. Ele sunt doar abstracții - nu au nimic de substanță de spus. Există mai multe posturi superficial de nivel superficial pe blog pe radarul meu într-o anumită zi decât îmi pasă de numărare. Sunt făcute din cuvinte, dar nu are nici un rost și nici un sens. Este conținut de dragul conținutului. Nu scrieți conținut pentru a scrie conținut. Scrieți conținut pentru a transmite sensul și înțelegerea. Spuneți cititorului dvs. ceva. Imaginați-vă că întreabă "de ce?" Și răspundeți apoi la această întrebare. Lumea nu are nevoie de mai multe conținuturi la nivel de suprafață care trec prin mișcare. Este nevoie de conținut conceput pentru a învăța, a transmite sensul, a face oamenii să înțeleagă.

 

Oamenii iubesc poveștile.

 Regula # 5 pentru scrierea unui articol bun: spune-mi o poveste. Oamenii iubesc poveștile. Este unul dintre adevărurile de bază ale omenirii - răspundem întotdeauna la o poveste convingătoare. Păstrați aceste cunoștințe în setul dvs. de instrumente! Una dintre cele mai bune modalități de a atrage un cititor într-un articol este să-l aducă la viață cu interes uman. Îi atrage atenția cu o relatare a unui eveniment, stabilirea unei scene, desfășurarea unui complot. Povestirile sunt o modalitate genială de a deschide articole. Ele sunt la fel de strălucitoare moduri de a ilustra un punct. Ele nu trebuie să fie excesive și înfricoșătoare pentru a fi eficiente. Spuneți-mi în articol despre o anumită unealtă pe care o recomandați să o utilizați și apoi spuneți-mi o poveste despre cum ați folosit-o singură și ce a făcut pentru dvs. Scurt, simplu, până la punct, dar dintr-o dată articolul tău este uman. Evitați scrierea uscată. În epoca de conținut suprasaturată a internetului, nimeni nu va citi ceva bland.

 

Punctul dvs. de vedere în acțiune

 Regula # 6 pentru scrierea unui articol bun: arătați, apoi spuneți. Începeți prin a-mi arăta punctul dvs. de vedere în acțiune, apoi explicați-mi ce înseamnă și de ce contează. Aceasta este o regulă pentru structura dvs. generală. Prezentați-vă ideile în ordinea următoare: ilustrare, explicație, înțelegere. Arata-mi-mi, apoi spune-mi ce este, apoi ajuta-ma sa inteleg de ce functioneaza si cum sa o folosesc singura. Orice altă comandă va purta cititorul dvs. și probabil va fi mai puțin sensibilă.

 

Concluzie

 

Regula finală și nestăvilită a bunei scrieri este practica. Practica, practica, practica. Practica este cea care o perfecționează. Practica până când internalizați forma și structura unui bun articol, iar producerea acestora devine a doua natură.

Toată lumea are ceva interesant de spus. Aveți mai multe de împărtășit decât vă dați seama - și lumea are mereu nevoie de conținut semnificativ și convingător care transmite cunoștințele și îi ajută pe oameni să înțeleagă. Du-te si creaza unele articole! Vă urez o sa va bucurati de realizari si fiti fericiti, dar spuneti/scrieti si altora .

Please publish modules in offcanvas position.