Cum OpenChat și #ComputerInternet descentralizează comunicarea online

Instrumentele de comunicare online sunt convenabile, dar vin și cu prețul confidențialității și al transparenței. Construirea de aplicații cu adevărat descentralizate este următoarea graniță care așteaptă să fie cucerită. OpenChat, o aplicație de mesagerie bazată pe web care rulează end-to-end pe Internet Computer blockchain, introduce o experiență asemănătoare WhatsApp, cu promisiunea unor noi funcții interesante.

OpenChat a fost lansat în iunie trecut și are deja o bază de utilizatori de peste 45.000 de persoane. Acesta confirmă nevoia de comunicare sigure și descentralizate pentru companiile și intermediarii de colectare a datelor.

Planuri internaționale de reducere a ransomware-ului

Cu atacurile ransomware, devenind acum un aproape fenomen zilnic, guvernele caută în mod activ noi modalități de a combate flagelul și de a proteja atât indivizii, organizațiile și interesele naționale. Ministrul australian pentru afaceri interne, Karen Andrews, a publicat recent un plan intitulat „Planul de acțiune Ransomware”.

Deși titlul este cu siguranță "nepotrivit", acesta include câteva evoluții și tendințe interesante despre cum să combateți mai bine ransomware-ul.

Documentul începe prin definirea îngrijită a amenințării reprezentate de ransomware. Planul prevede:

„Ransomware-ul a devenit o amenințare globală din ce în ce mai răspândită, în care infractorii cibernetici folosesc software-ul disponibil pentru a cripta dispozitivele electronice, folderele și fișierele care fac sistemele inaccesibile utilizatorilor. Odată ce fișierele sunt criptate, infractorii cer o răscumpărare de la proprietarul sistemului în schimbul cheilor de decriptare, adesea sub formă de criptomonede greu de urmărit. Criminalii nu numai că folosesc ransomware pentru a cripta fișiere, dar ransomware le permite și infractorilor să aibă acces la o rețea, permițându-le să fure informații sensibile. ”

Mai mult, planul continuă să afirme,

9 Cele mai sigure browsere web care vă protejează confidențialitatea în 2021

Trăim într-o lume în care datele noastre personale sunt ping-pong între corporații.

Acolo unde se întâmplă zilnic încălcări ale securității online. Acolo unde atacurile hackerilor devin din ce ce în mai fanteziste .

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu se gândesc de două ori la alegerea browserului web. Se bazează pe browsere populare precum Chrome, fără întrebări.

Astăzi ne uităm la cele mai sigure browsere care vă protejează, de asemenea, confidențialitatea. Vom acoperi următoarele subiecte:

9 Browsere securizate care vă protejează confidențialitatea

 1. Brave Browser
 2. Browser Tor
 3. Firefox Browser
 4. Browser Iridium
 5. Browser de confidențialitate Epic
 6. GNU IceCat Browser
 7. Alte mențiuni onorabile

4 browsere care nu sunt atât de sigure pe cât credeți

 1. Google Chrome
 2. Microsoft Edge
 3. Safari
 4. Operă

Navigare web sigură 101

 • Sfaturi pentru obiceiuri de navigare sigure
 • Suplimente pentru browser pentru securitate și confidențialitate
 • De ce modul „Navigare privată” nu este suficient de bun

Concluzie

 • Un browser sigur vă ajută să vă păstrați în siguranță

Un browser sigur care vă protejează confidențialitatea este un instrument CRITIC pentru oricine este online.

LockBit 2.0 a vizat organizații din Chile 85%, folosind versiunea mai nouă.

The Ransomware LockBit banda este operațională din 2019. În iunie 2021, gasca desfășurat o versiune mai nouă a ransomware, numit LockBit 2.0 către dezvoltatorii săi, fost văzută către cercetătorii fac furori pe forumuri subterane. Acum, un raport publicat de Trend Micro detaliază modul în care a fost implementată noua versiune în campaniile recente începând cu luna iulie a acestui an.

Campaniile au vizat organizații din Chile, Italia, Taiwan și Marea Britanie folosind versiunea mai nouă.

Chile a primit greul atacurilor bandei, reprezentând 85% din atacurile din această perioadă. LockBit a făcut recent titluri internaționale atunci când a atacat cu succes Accenture, observând cercetătorii Trend Micro,

„Grupul din spatele LockBit 2.0 a efectuat recent un atac foarte mediatizat, așa că ar trebui să fie de la sine înțeles că organizațiile trebuie să urmărească cu atenție această variantă de ransomware. LockBit 2.0 este deosebit de complicat pentru criptarea sa rapidă. De asemenea, presupunem că acest grup va continua să facă o scenă pentru o lungă perioadă de timp, mai ales că în prezent recrutează afiliați și insideri, făcându-l mai capabil să infecteze multe companii și industrii. De asemenea, ar fi înțelept să ne asumăm și să ne pregătim pentru actualizări și dezvoltări ulterioare în LockBit 2.0, mai ales acum că multe companii sunt conștiente de capacitățile sale și de modul în care funcționează. ”

Reactia guvernelor la Incidentul Colonial Pipeline

Poate fi chiar un moment important în cronologia ransomware-ului, un pas prea departe, dacă doriți. Impactul unei companii pentru o perioadă poate fi frustrant pentru consumatori și rău pentru acea companie. Impactul unei conducte de combustibil, forțarea companiei să o oprească, care afectează fiecare industrie și consumator care depind de petrolul rafinat, este cu totul altă chestiune. Fiecare persoană care a trebuit să facă coadă pentru combustibil sau chiar nu a putut obține combustibil se va considera probabil ca fiind afectată de incident sau chiar se va clasifica drept victime ale atacului.

În urma incidentului, guvernele din întreaga lume au luat act de daunele pe care le pot provoca ransomware-urilor populației generale. SUA și Marea Britanie au emis declarații care evidențiază ceea ce vor face guvernele lor în viitor și, în prezent, pentru a proteja și preveni populația care le-a votat la putere. Pe 12 mai 2021, președintele SUA, Joe Biden, a semnat un ordin executiv menit să consolideze drastic utilizarea măsurilor preventive, cum ar fi detectarea și răspunsul punctului final de autentificare cu mai mulți factori și păstrarea jurnalelor, precum și un comitet de evaluare a siguranței cibersecurității.

Please publish modules in offcanvas position.